Banner học phí 99k/h

Bài tập về động từ trong tiếng Anh có đáp án ôn tập mới

Để giúp cho bạn rèn luyện bài tập thật nhiều lần các dạng Bài tập về động từ trong tiếng Anh , bài viết sau đây, IELTS Academic xin gửi bạn các câu bài tập về động từ trong tiếng Anh . Mời bạn cùng IELTS Academic làm bài và ôn lại nhé.

bài tập về động từ trong tiếng anh có đáp án mới nhất
bài tập về động từ trong tiếng anh có đáp án mới nhất

Các dạng bài tập về động từ trong tiếng Anh

Bài 1:

1. Al’s doctor insists______ for a few days.

a. that he is resting b. his resting c. him to res d. that he rest

2. I don’t like Soda, and ______.

a. she doesn’t too b. either doesn’t she c. neither does she d. she doesn’t neither

3. We wish that you_______ such a lot of work, because we know that you would have enjoyed the party.

a. hadn’t had b. hadn’t c. didn’t have had d. hadn’t have

NHẬP MÃ IAC40 - GIẢM NGAY 40% HỌC PHÍ IELTS
Vui lòng nhập tên của bạn
Số điện thoại của bạn không đúng
Địa chỉ Email bạn nhập không đúng

4. Since your roommate is visiting his family this weekend, _______ you like to have meat with us tonight.

a. will b. won’t c. do d. wouldn’t

5. Please______ photocopies of documents.

a. not to submit b. do not submit c. no submit d. not submit

6. I __________ bacon and hamberger every morning.

a. am used to eat b. used to eating c. am used to eating d. use to eat

7. The team really looks good tonight because the coach had them________ every morning this week.

a. practice b. practiced c. to practice d. the practice

8. Would you mind _________ please?

a. to answer the telephone b. answering the telephone

c. answer the telephone d. to the telephone answering

9. You ________ your seats today if you want to go to the game.

a. had better to reserve b. had to better reserve

c. had better reserve d. had to reserve better

10. If it___________ so late we could have tea.

a. wasn’t b. isn’t c. weren’t d. not be

11. Your brother used to visit you quite often________?

a. didn’t he b. doesn’t he c. wouldn’t he d. hadn’t he

12. If Brean _______ with us, he would have had a good time.

a. would come b. would have come c. had come d. came

13. Frankly, I’d rather you________ anything about if for the time being.

a. do b. didn’t do c. don’t d. didn’t

14. Since they aren’t answering their telephone, they_________

a. must have left b. need have left c. should have left d. can have left

15. We were hurrying because we thought that the bell_________

a. had already rang b. has already rang

c. had already rung d. have already ringing

16. The brakes need _________

a. adjusted b. to adjust c. to adjustment d. adjusting

17. I wish that we_____ with my sister when her flies to England next week.

a. could go b. will go c. had gone d. are going

18. I am sure Miss Tuan_______ use the new equipment.

a. knows to b. knows the c. knows how to d. knows how

19. Mark and Jean ________ to the parties at the Student Union every Friday.

a. used to go b. use to go c. are used to go d. were used to go

20. You ___________ me, because I didn’t say that.

a. must misunderstand b. must be misunderstanding

c. must have misunderstood d. had to misunderstand

Đáp án:

1d 2c 3a 4d 5b 6c 7a 8b 9c 10c

11a 12c 13b 14a 15c 16d 17a 18c 19a 20c

Bài 2:

  1. I hadn’t expected Long to apologize but I had hoped_____
    a. him calling me                        b. that he would call me
    c. him to call me                         d. that he call me
  2. My Wife lived at home before we were married, and so______
    a. did I               b. had I            c. I had            d. I did
  3. Does your new secretary _________ shorthand?
    a. know to take         b. know how to take   c. know how take     d. know how taking
  4. Ngan had her big sister _________ her shoes for her.
    a. to tie               b. tie              c. tied             d. tying
  5. I wish that he weather_______ not so cold.
    a. was               b. be              c. were            d. is
  6. Her English teacher recommends that she_______ a regular degree program.
    a. begin              b. begins           c. will begin        d. is beginning
  7. Let’s go out for dinner, _________?
    a. will we             b. don’t we          c. shall we         d. are were
  8. I’d __________ the operation unless it is absolutely necessary.
    a. rather not have       b. not rather had      c. rather not to have  d. rather not having
  9. Would you please____________ write on the test comics?
    a. don’t               b. not to            c. not            d. to not
  10. The old man asked him to move because he__________ in that chair.
    a. used to sit          b. was used to sit     c. used to sitting    d. was used to sitting
  11. After the way he treated you, if I _______ in your place, I wouldn’t return the call.
    a. be                b. am              c. was            d. were
  12. If I ________ the flu I would have gone with you.
    a. hadn’t              b. hadn’t had         c. didn’t have       d. wouldn’t have had
  13. She’s taken his medicine, _______?
    a. hasn’t she           b. didn’t she          c. doesn’t she       d. isn’t she
  14. Your father and I are looking forward_______ you.
    a. of seeing           b. for seeing         c. to see          d. to seeing
  15. It is imperative that you ________ there in person.
    a. be               b. will be            c. will            d. are
  16. _________ you rather sit by the window?
    a. Don’t             b. Will              c. Wouldn’t        d. Won’t
  17. His government insisted that he________ until he finished hi degree.
    a. should stay         b. shall stay          c. stayed          d. stay
  18. After she had researched and ________ her paper, he found some additional material that she should have included.
    a. wrote             b. written            c. writing          d. have written
  19. The man who was driving the truck would not admit that he had been at fault, and_______
    a. neither the other driver                   b. neither would the other driver
    c. neither had the other driver                d. the other driver neither
  20. If it__________ rain, we’ll have the party outside.
    a. wouldn’t           b. doesn’t            c. didn’t           d. won’t

Đáp án;

1b     2c     3a     4d     5b     6c     7a    8b  9c    10c 11a   12c   13a   14d   15a 16c   17d   18b   19b   20b

Bài 3:

  1. I can / can’t / might go out tonight. I’m too busy.
  2. I haven’t studied enough. I may / may not / might pass my exams.
  3. I could / couldn’t / might be here next weekend.
  4. They say it can / could not / might snow tomorrow.
  5. He can / might not / won’t be able to help us. She’s not available.
  6. Can / May / Might you come to my party?
  7. We should run or we won’t / might not/ may miss the bus.
  8. I don’t, but I can / couldn’t / may be late.

Đáp án:

  1. can’t
  2. may not
  3. might
  4. can
  5. won’t
  6. May
  7. may
  8. may

Bài 4:

1. They (build) ______________ a House in the city center last year.
A. build B. built C. building C. were built

2. Look! The car (come) ______________.
A. comes B. coming C. is coming D. come

3. My parents are saving money because they (buy) ______________ a new car next year.
A. buy B. are buy C. buying D. are going to buy

4. We’ll go out when the sun (stop) ______________.
A. stops B. stopped C. is stopped D. stopping

5. Mr. Tommy (be)______________ a Teacher. He (work)______________ in a school.
A. is – worked B. was – worked C. is – works D. is – work

6. We (visit) ______________ our grandparents last week.
A. are visiting B. visited C. visiting D. visit

7. You should (go) ______________ to bed early.
A. go B. to go C. went D. going

8. ______________you (drive) ______________ a Ship?
A. Do – can drive B. Can – drive C. Did – can drive D. Can – do drive

9. My father (not like) ______________dogs.
A. isn’t like B. don’t like C. doesn’t like D. isn’t liking

10. ______________he (prepare) ______________ him trip now?
A. Does – prepares B. Is – prepare
C. Is – preparing D. Does – prepare

Đáp án:

1B 2C 3D 4A 5C
6B 7A 8B 9C 10C

Bài 5: Trong các câu sau đây, không phải câu nào cũng có lỗi sai.

1. My Mother used to giving me some good advice whenever I had a problem.

2. The sellers doesn’t want to sell things at a lower price.

3. If you don’t arrive soon, you did not have a seat in the conference.

4. There is differences and similarities between Chinese and Korean culture.

5. Let’s wait until the Sun will stop.

6. John hasn’t completed the assignment yet, and Marryia doesn’t, either.

7. There are many frequently mentioned reasons why one out of four arrests involve a juvenile.

8. Even though they are among the smallest carnivores, weasels will attacked animals that are twice their size.

9. Because of refraction, the water in a tank never looks as deeply as it actually is.

10. Today was such beautiful day that I couldn’t bring myself to complete all my chores.

Đáp án:

1. giving => give
2. doesn’t => don’t
3. did not => will not
4. is => are
5. will stop => stops
6. doesn’t => hasn’t
7. involve => involves
8. attacked => attack
9. deeply => deep
10. such beautiful day => such a beautiful day

Xem thêm Nâng cấp ngay bằng 650 động từ thông dụng tiếng Anh

Trên đây IELTS Academic đã tổng hợp chia sẻ các dạng bài tập về động từ trong tiếng Anh mà ta hay gặp trong khi học tiếng Anh, làm bài và hy vọng thông qua các bài tập về động từ trong tiếng Anh này sẽ giúp bạn học có thể phần nào nâng cấp kỹ năng và luyện tập kiến thức về ngữ pháp. IELTS Academic chúc bạn học tốt.